Over ons

Wat is Baggerdag?

Baggerdag is een activiteitenmiddag voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar georganiseerd door een groep enthousiaste jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. De teams zullen ingedeeld worden in leeftijdsgroepen, zodat de allerjongste niet tegen de oudere strijden. Baggerdag zal voor een teambegeleider zorgen.

Alle spelletjes op de Baggerdag staan in het thema van BAGGER! Deze keer zal Baggerdag gehouden worden op zondag 19 juni 2022 vanaf 13:00 uur! Vanaf 12:45 uur is de poort van Baggerdag geopend.

Baggerdag vindt plaats op de “ijsbaan” van Barsingerhorn. Voor de navigatie kan je het beste dit adres invoeren: Burg. A.Wiedijkstraat 1, 1768 AP Barsingerhorn.

Geschiedenis

Het idee van Baggerdag is in 2004 ontstaan bij de jeugdvereniging ‘De Haringhutters’. Deze groep besloot een grotere activiteit organiseren samen met de vereniging ‘Jeugdsoos Flashback’ uit Barsingerhorn. Het thema van deze sportactiviteit werd Bagger. Hieruit is de naam Baggerdag ontstaan. Op 18 juni 2005 was de eerste Baggerdag een feit! De spellen tijdens de eerste Baggerdag waren o.a. een opblaassurvivalbaan, een zwembad en de buikschuifbaan. Sinds 2008 is jeugdclub ‘t Veld toegevoegd aan de organisatie. Vanaf 2013 is Baggerdag een alleenstaande vereniging geworden.

Team indeling

Tijdens de inschrijving is het mogelijk om aan te geven bij wie je in een team wilt. Hier kun je ook een teamnaam opgeven als je al weet. De maximale teamgrootte is 10 personen. Het is mogelijk dat de teams aangevuld / samengevoegd worden met andere deelnemers door de organisatie van Baggerdag.

Baggerdag regenbestendig

Op Baggerdag zullen grote partytenten staan waar alle kinderen kunnen schuilen bij eventuele regen. Ook staan er diverse terras heaters om de kinderen een beetje extra warmte te geven. Na afloop van Baggerdag is er gelegendheid om te douchen (aparte meiden en jongens douches) en om te kleden. We hebben maar een beperkt aantal douches dus misschien moet je even in de rij voordat je aan de beurt bent.

Parkeren Baggerdag

Nabij het ijbaan terrein van Baggerdag is er beperkte parkeergelegenheid. Daarom zouden we u willen vragen om met zoveel mogelijk mensen in 1 auto te komen, er zijn maar een klein aantal plaatsen beschikbaar vlakbij de ijsbaan. De overige auto’s kunnen op een geschikte plaats langs de weg geparkeerd worden. Een verkeersregelaar zal u hierbij helpen.